Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

• Nazomeren
    • Echt overwinteren?
    • UK, here we come!
    • Nazomeren
    • En nu uit de mottenballen!
    • Met kleine stapjes dan maar......
    • En nu naar Griekenland!
    • ’t Is welletjes; we gaan!
    • Bezochte landen

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Hans en Jeanne via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 21-03-2017 Frankrijk ... (2)
  • 18-03-2017 In twee grote ... (2)
  • 14-03-2017 Een stevige ... (2)
  • 06-03-2017 Zwevend..... (1)
  • 02-03-2017 Een misverstand... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 240211 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Sur place

Toon op kaart

31 januari 2017 | Door: HansJeanne

Aantal keer bekeken 220   Aantal reacties 2   Lagos, Portugal
a A

Sur place

Dat zijn we inmiddels wel. Vorige week donderdag trekken we, gewapend met een vervoersbewijs naar Eindhoven Airport, de deur zo rond 13.00 uur achter ons dicht. Hoewel we in de tijdplanning rekening hielden met een vertraging is dat die dag, althans op ons traject niet nodig. In Roosendaal maken we de eerste overstap. Eitje zeg ik tegen mijn een enigszins bezorgde lief. 'We hebben weliswaar maar 3 minuten om over te stappen maar de die trein staat op hetzelfde perron'. En inderdaad aangekomen staat er een trein aan de andere zijde van het perron te wachten. Oeps dat is de trein naar België. We volgen de stroom passagiers en ontwaren ongeveer een kilometer verder nog een trein aan die zijde van het perron. Dat is dus dan toch nog even doorstappen voor alle reizigers en dat terwijl er niemand uit onze trein de trein naar Belgie neemt zo te zien. Wellicht zou een slimme NS planner die twee treinen eens even kunnen verwisselen van plaats? Goed we bereiken enigszins hijgend de wachtende trein en vervolgen onze reis verder vlekkeloos. Inchecken en vervolgens worden we ruim op tijd door Ryan afgeleverd in Faro waar een vriendelijke mijnheer met een naambordje SONKE op ons wacht en vervolgens bij ons hotel afzet. Andere morgen lekker ontbijten, boemeltje naar Portimao alwaar we hopen dat onze camper nog steeds staat. Dat is het geval en, hij start ook nog eens direct. Op de camping in Espiche is onze gereserveerde plek nog bezet, wij zijn een dag te vroeg, dus installeren we ons voor de nacht op een vrije plaats. Zaterdag kunnen we bijtijds op onze plek terecht, is om 10 uur ons huurautootje afgeleverd en zet ik koers naar Lagos voor een internet kaartje van Vodafone en voor een bezoek aan mijn kappertje. Daarheen lopend loop ik pardoes tegen Jo en Floor aan (Drie jaar geleden stonden we enkele maanden naast hun op de camping). Erg leuk! ,s Middags besluiten we, gezien de wat wisselende weersverwachtingen, onze tent op te zetten en voila, sur place dus!

Reageren

• 6-DSC_8228

Ga naar het overzicht

Reacties (2)

6 februari 2017 13:49 | Door: Marren

It giet oan, zouden de Friezen zeggen. Heerlijk, julie vrije tijd is weer begonnen! Heel veel plezier en een fijne tijd. Voor ons duurt het nog bijna 2 mnd dus fijn om mee te lezen met jullie. Voorpret!!!

7 februari 2017 20:07 | Door: elenes

Ha! Daar zijn jullie. Gesetteld en wel. Geniet maar heerlijk van de Portugese geneugten. Wij zijn nog druk in een grijs en smodderig Zeeland. Jullie Baltisch/Scandinavische reis aangetekend op de voorlopige routekaart. H.grt. En Jeanne oefenen met het fietsje hè. Dan gaat het steeds beter